”7 κλειδιά ξεκλειδώνουν τη δύναμη της Ψυχής σου”

Αν και η δύναμη της ψυχής είναι ένας όρος που είναι βαθιά ριζωμένος στον τομέα της κινητήριας ψυχολογίας, η λέξη προέρχεται από τη Φυσική.

Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της δύναμης της ψυχής είναι όταν μια ύλη χάνει το σχήμα της λόγω κάποιας πρόσκρουσης ή χημικής αντίδρασης και μπορεί να επανέλθει στο αρχικό της σχήμα χωρίς να σπάσει ή να ραγίσει.

Αυτή η φυσική ιδιότητα λήφθηκε από ψυχολόγους, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι και οι άνθρωποι μπορούν να εκτελέσουν αυτή την τολμηρή ενέργεια: μπορούμε δηλαδή ν’ αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες, να τις ξεπεράσουμε και στο τέλος να βγούμε από αυτές ακόμη πιο ώριμοι, πιο σοφοί και δυνατοί.

Στο σημερινό άρθρο, σας προσκαλώ να ανακαλύψετε τους επτά τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον θεραπευτικό και επουλωτικό μηχανισμό. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, επειδή είμαστε κινούμενοι μαγνήτες, ζωντανοί οργανισμοί, είμαστε βιολογικά προετοιμασμένοι να «επιβιώνουμε» από τέτοιες καταστάσεις και ο εγκέφαλός μας μπορεί να μας καθοδηγεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Είναι μια μορφή ενεργειακής αναγέννησης & αναδόμησης που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε σκοτεινές στιγμές και να αντικρίζουμε το αύριο με νέα ελπίδα.

Κλειδιά για τη δύναμη της ψυχής

Στις μέρες μας, η ιδέα της δύναμης της ψυχής εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς και αρχές. Σε συλλογικό επίπεδο, για παράδειγμα, είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αντιμετωπίζετε στιγμές κρίσης, πανικού, έντονου στρες ή δυσκολιών και το κάθε μέλος μπορεί να αναλύει την κατάσταση και να εφαρμόζει νέες στρατηγικές για να προχωρήσει μπροστά. Μερικές φορές, κατά τις στιγμές κρίσης οι καλύτερες ευκαιρίες σας επιτρέπουν να βγείτε ακόμη πιο δυνατοί. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να εξετάσετε σε προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Ας δούμε μαζί λοιπόν ποιοι παράγοντες μπορούν να σας βοηθήσουν να το καταφέρετε αυτό.

  1. Συνδεθείτε με το περιβάλλον σας

Όταν περνάτε μια δύσκολη περίοδο, είναι εύκολο να νιώθετε πως χάνετε τη γη κάτω από τα πόδια σας. Να έχετε την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει χάσει την αρμονία του. Να παρατηρείτε πως ενώ όλοι πηγαίνουν προς μια κατεύθυνση, εσείς έχετε τη τάση να πηγαίνετε προς την …αντίθετη!

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είστε μόνοι σας. Να είστε αρκετά τολμηροί ώστε να συνδεθείτε με τους άλλους και να στηριχτείτε σε καλούς φίλους, στην οικογένειά σας και σε ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν να ακούν και είναι ικανοί να σας βοηθήσουν.                                  Να επενδύσετε χρόνο, ενέργεια, συναίσθημα σε αυτούς που αποδεδειγμένα σας αγαπούν πραγματικά!

Αν δεχτείτε βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω σας, θα μπορέσετε σταδιακά να νιώθετε αλλά και να γίνετε πιο δυνατοί, να αισθάνεστε πιο ασφαλείς, να πάρετε καινούργιες αποφάσεις και να ανακτήσετε την ελπίδα, την πίστη, το θάρρος και το κουράγιο.

  1. Να θυμάστε ότι ο έντονος πόνος δεν διαρκεί για πάντα: θα ανασάνετε ξανά

Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Το θέμα είναι να μπορείτε να διδάσκεστε απ αυτό. Τα γεγονότα είναι αυτά και έχετε κάθε δικαίωμα να αισθάνεστε θυμωμένοι, θλιμμένοι, απογοητευμένοι… Αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτές οι περίπλοκες και προβληματικές καταστάσεις δεν θα διαρκέσουν για πάντα.

Ο πόνος δεν είναι αιώνιος και κάθε μέρα τα πράγματα θα βελτιώνονται.   Θα πρέπει να γίνετε εσείς οι ίδιοι παρατηρητές του εαυτού σας, να αφεθείτε στο να παρακολουθήσετε το πώς  «κυλά» η ζωή. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, ευκαιρίες και στιγμές που θα αισθάνεστε ανακούφιση, ηρεμία, γαλήνη και ναι, καθαρή ευτυχία.

 

  1. Η αλλαγή αποτελεί μέρος της ζωής

Αυτό σχετίζεται με κάτι που ανέφερα προηγουμένως: η ζωή κυλά σαν ένα ποτάμι, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και εγρήγορση και αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή είναι κάτι αναπόφευκτο αλλά το να στηρίζεστε στο πόνο σας είναι προαιρετικό. Δική σας η επιλογή. Αφήστε τον να φύγει, μη τον ενδυναμώνετε ενεργειακά! Μην πέσετε καθόλου σε αυτή την παγίδα.

Οι αντιξοότητες θα πρέπει να ανοίξουν την πόρτα στην έμφυτη ικανότητά σας να προσαρμόζεστε, η οποία βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στον 1 από τους 2 κύριους μαγνήτες μας: τον εγκέφαλο μας.               Ο άλλος είναι ο μαγνήτης της καρδιάς μας. Οξύνετε τα συναισθήματά σας στην αναζήτηση μιας νέας ελπίδας, αποδεχτείτε όλα όσα έχουν συμβεί και αφήστε τον εαυτό σας να προχωρήσει σταδιακά. Επιτρέψτε στην κάθε μέρα που περνά να σας προσκαλεί να κοιτάξετε μπροστά.                   Η ζωή είναι μπροστά. Σκεφτείτε θετικά και ανασύρετε τη πίστη που έχετε μέσα σας! Όλη τη πίστη!Στον Θεό, στο Σύμπαν, στον εαυτό σας!!!

 

  1. Θέστε νέους στόχους

Δεν υπάρχει επιστροφή. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Η μοναδική επιλογή σας τώρα είναι να το αποδεχτείτε και να συνεχίσετε να προχωράτε. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε αυτή την αντιξοότητα είναι να θέσετε έναν στόχο. Στοχεύστε σε κάτι απλό που είναι εντός των δυνατοτήτων σας.

Αργότερα μπορείτε να θέσετε πιο περίπλοκους, φιλόδοξους στόχους αλλά ξεκινήστε ψάχνοντας τους πιο εύκολους και θεραπευτικούς: πηγαίνετε μια βόλτα, γνωρίστε νέους φίλους, πηγαίνετε ένα ταξίδι, απολαύστε τα μικρά πράγματα…

 

  1. Καλλιεργήστε μια θετική εικόνα του εαυτού σας

Ξέρετε πώς μοιάζετε όταν υποφέρετε, όταν είστε γεμάτοι θλίψη, όταν πονάτε λόγω κάποιας απουσίας ή είστε επιβαρυμένοι λόγω κάποιας απογοήτευσης. Είναι μια οικεία εικόνα στα μάτια σας.     Ανοίξτε όμως διάπλατα τα πνευματικά σας μάτια και συνειδητοποιείστε πως ναι, ήρθε η ώρα, τώρα δηλαδή, να δημιουργήσετε μια νέα και πιο  βελτιωμένη και σαφώς πιο διαφορετική εκδοχή του εαυτού σας. Πιο όμορφη. Εσείς να αρέσετε σε εσάς τους ίδιους πρώτα! Αυτός μάλιστα, είναι στόχος!

 

Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης είναι απαραίτητη επειδή έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κάθε ημέρα που περνάει, να λύσετε προβλήματα και να εμπιστευτείτε περισσότερο το ένστικτο και τη διαίσθησή  σας.     Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε τη δύναμη της ψυχής σας.

 

  1. Να διατηρείτε την προοπτική σας στα πράγματα

Ακόμη και αν πρέπει να αντιμετωπίσετε πολύ οδυνηρά γεγονότα, θα πρέπει να διατηρήσετε τον έλεγχο και την προοπτική σας. Ωστόσο, αν αισθάνεστε εγκαταλειμμένοι δεν σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να είστε και πάλι ευτυχισμένοι.

Αν έχετε χάσει κάποιον, μην πέσετε σε απόγνωση και αρνείστε να χαμογελάσετε ή να απολαύσετε τη ζωή. Οι προοπτικές είναι αυτές που  θα θεραπεύσουν την καρδιά σας.

 

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας

Έχετε φίλους, μια οικογένεια και ανθρώπους που σας αγαπούν και βρίσκονται εκεί για να σας βοηθούν κάθε μέρα. Ωστόσο, το άτομο που πραγματικά πρέπει να φροντίζετε είναι ο εαυτός σας. Όλα ξεκινούν από εσάς. Μάθετε να είστε η νο1 προτεραιότητα της ζωής σας.

Ποτέ μην σταματήσετε να πιστεύετε ότι αξίζετε να είστε και πάλι ευτυχισμένοι και μην διστάσετε να κάνετε πράγματα για να βελτιώσετε τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία.

Πηγαίνετε μια βόλτα, δείτε μία ταινία που σας αρέσει, αποδράστε μέσω της μουσικής, του χορού ή της ανάγνωσης ενός βιβλίου. Βελτιώστε τη διατροφή σας, απελευθερώστε τα συναισθήματά σας μέσω έργων, σχεδίων, ονείρων… Ποτέ μην σταματάτε να σκέφτεστε το μέλλον σας. Να θυμάστε πως η δράση φέρνει αντίδραση αλλά και …επίδραση. Όλα είναι στο χέρι σας. Εσείς κρατάτε το κλειδί του πεπρωμένου. Με τις επιλογές σας. ΕΙΣΤΕ οι επιλογές σας!…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*