Η στιγμή είναι …το νυφικό της Ευτυχίας!

Είσαι παρών στη ζωή σου? Ζεις στο τώρα, στο παρόν ή δεν σε αφορά? Τι είναι η ευτυχία για σένα? Ζεις την ζωή που σου αξίζει? Μπορείς;

Μέσα στους κύκλους του χρόνου, μέσα στους κύκλους της ζωής σου, εκεί που συναντιέται το παρελθόν με το μέλλον, γίνεται μια μαγική διασταύρωση! Μία μαγική ένωση: το παρόν!

Πόσο μα πόσο εύκολα το… τώρα, χαρίζεται και κάποιες φορές…χαραμίζεται στο παρελθόν του καθενός. Το «τώρα» όμως είναι η ίδια η ζωή! Διαρκώς ξαναδημιουργείται, επαναπροσδιορίζεται, ξαναγεννιέται από τις στάχτες του «πριν» και του «μετά».Κάπου εκεί λοιπόν, στα επίπεδα του χρόνου και του χώρου, όπου ορίζουμε εμείς οι άνθρωποι με «ασφάλεια» την πραγματικότητα μας, υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ζωή.Ο χρόνος είναι μία άλλη διάσταση. Είναι η αέναη μετάβαση από το παρελθόν, στο παρόν και αμέσως μετά στο μέλλον. Είναι αμείλικτος για όλους μας! Ρέει σαν νερό.Μοιάζει σαν να μην υπάρχει παρά μονάχα μέσα στο μυαλό μας.

Ανάμεσα στα επίπεδα του χρόνου λοιπόν, τα λεπτά αυτά νήματα που τα ενώνουν κρύβεται η ίδια μας η ζωή! Η ζωή μας που χάνεται αν τον χρόνο μας δεν τον αξιοποιούμε σωστά! Η ίδια μας η ζωή είναι …στιγμές, από τις οποίες απλά αντλούμε μοναδικές σταγόνες ευτυχίας. Γιατί και η ευτυχία αυτό είναι! Στιγμές!!! Που όταν επαναλαμβάνονται συχνά, ε, τότε η ευτυχία μας έχει…διάρκεια!!!

Η ανθρώπινη φύση όμως είναι ατελής! Είναι ποτισμένη με την διαρκή αίσθηση του ανικανοποίητου ενστίκτου! Γι αυτό κι εμείς οι άνθρωποι ενστικτωδώς και …διαρκώς αναζητούμε την ευτυχία!!! Είμαστε όμως ευτυχισμένοι;Ζούμε ουσιαστικά ευτυχισμένοι; Μπορούμε;

NAI!!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!Αρκεί να ζούμε το «τώρα»!

Σαν να μην υπάρχει το … «αύριο»!

Με όλη μας την ύπαρξη. Με όλο μας το «είναι». Με τους 2 μαγνήτες μας!!! Την καρδιά μας και το μυαλό μας!!! Με όλη μας την ενέργεια,δηλαδή με την ψυχή μας!!! Γιατί η ψυχή μας είναι… ενέργεια!!!

Το μέλλον άλλωστε είναι τόσο … ασαφές. Κρύβει φόβο, ανασφάλεια γι αυτό μοιάζει να είναι τόσο μα τόσο … αβέβαιο!

Το παρελθόν ανήκει στο χθες. Εννοείται ότι και το παρελθόν μας, μας ανήκει κι αυτό, όσο κι αν μάταια κάποιες φορές προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, αντί να μάθουμε να κρατηθούμε, να μάθουμε και να διδαχθούμε από αυτό!!!

Αν προσπαθήσουμε λοιπόν να ζήσουμε μαθαίνοντας τι θα γίνει στο μέλλον, θα γεμίσουμε …άγχος!!! Αν πάλι ζούμε εστιάζοντας περισσότερο στο παρελθόν και χωρίς διδάγματα, ζούμε με μόνιμη θλίψη και φλερτάρουμε με κατάθλιψη!!! Ενώ αν ζούμε στο «τώρα», ζούμε ουσιαστικά την κάθε μας στιγμή,εκτιμώ πως ζούμε πραγματικά και ναι, μπορούμε να είμαστε ή να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι.

Η ικανότητα να εστιάζουμε και να συγκρατούμε την προσοχή μας στην παρούσα στιγμή, δίνονται ουσιαστική έμφαση και μόνο σε αυτή, αναπτύσσεται και εξελίσσεται ως ικανότητα με εξάσκηση και προσπάθεια. Παρατηρώντας τον εαυτό μας κάθε λεπτό, τι κάνει, πως νιώθει, πως κινείται και ελέγχοντας την αναπνοή μας, βοηθάει στο να επαναφέρουμε την παρουσία και ύπαρξη των 2 μαγνητών μας στην «στιγμή». Στο «τ ώ ρ α»!!!

Κι εδώ ακριβώς κρύβεται η μαγεία της τεχνικής Ευ Ζην που διδάσκω! Γιατί κι αυτή είναι βασισμένη στην αλήθεια και φιλοσοφία της ίδιας της Ζωής: την απλότητα!!!

Ανακαλύψτε το δημιούργημα του Θεού! Το Σύμπαν!!! Τον Συμπαντικό Νόμο του Πυθαγόρα που εφαρμόζεται πλήρως στην καθημερινότητά μας!Γιατί πολύ απλά η δράση φέρνει αντίδραση! Αν λοιπόν δούμε προσεκτικά τις επιλογές που κάναμε στο παρελθόν μας, διδαχθούμε απ αυτές, ναι, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να ζούμε στο τώρα!Αρκεί να ζούμε την κάθε μας στιγμή!

Η επαφή μας περισσότερο με την φύση και τα στοιχεία της, μπορεί επίσης να μας ωθήσει στο να εστιάσουμε στο τώρα. Αρκεί να παρατηρήσουμε με προσοχή κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από τα ανθρώπινα χέρια μας. Ο γαλάζιος ουρανός!!! Η απεραντοσύνη της θάλασσας! Ένα αστέρι φωτεινό, ένα αστέρι που πέφτει. Ένα δέντρο, ένα λουλούδι, μια πεταλούδα…

Να συγκεντρώσουμε όλες μας τις αισθήσεις στην μαγεία της φύσης. Στις μελωδίες της. Στη γλώσσα της. Στην ροή του ποταμού, στα κύματα της θάλασσας, στον αέρα που φυσά και στον τρόπο που μας χαϊδεύει τα μαλλιά και μας χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο και τα μαλλιά…

Ναι φίλοι μου! Κάτι τέτοιες στιγμές μπορούμε να νιώσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να γίνονται …ένα! Εστιάστε στη στιγμή!Παρατηρείστε! Ο χρόνος μοιάζει να …σταματά! Η αίσθηση της απόλυτης παρουσίας μας στη …στιγμή, φτάνει, για να αρχίσει η ευτυχία να ρέει μέσα μας.
Να είσαι παρών στη ζωή σου. Ζήσε τηστιγμή. Μείνε στο παρόν. Ίσως τελικά, να σου ανήκει μόνο το …τ ώ ρ α…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*