Ο Αριθμός 13 είναι τυχερός

Γιατί η αλήθεια, είναι Λευκό Φως!

Συνηθίζω να λέω ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας.
Η ζωή είναι σαν την κανέλα. Γλυκιά και πικρή.
Η ζωή είναι σκληρή και όχι στρωμένη με ροδοπέταλα.
Μοιάζει σαν νόμισμα που όμως έχει 3 όψεις (ξεχνάμε πάντα το…γύρω-γύρω!!!).
Είναι ένα ταξίδι, μέσα στο οποίο συναντάμε κάθε μέρα, μικρές περιπέτειες, σημαντικές δυσκολίες. Στο ταξίδι αυτό της ζωής χρειαζόμαστε συνταξιδιώτες για να περάσουμε ωραία. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή, είναι να γνωρίζουμε εκ των προτέρων, κάποιες σκληρές αλλά τόσο σημαντικές και πολύτιμες αλήθειες.

 1. Ότι αγαπάμε και σε ότι επενδύουμε δεν κρατάει για …πάντα!!!
  Είναι θέμα χρόνου ότι αγαπάμε κι όπου επενδύουμε, όπως αγαπημένα μας πρόσωπα, να …χαθούν. Σαν καπνός. Έτσι απλά και τόσο ξαφνικά. Αυτό είναι μία πραγματικότητα για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα! Καλό είναι λοιπόν, να φτιάξουμε τις σχέσεις μας με τα οικεία μας πρόσωπα! Με όλους όσοι θεωρούμε σημαντικούς στη ζωή μας, γιατί πολύ απλά, την επόμενη στιγμή αυτά μπορεί να …χαθούν. Δε ξέρεις ποτέ τι θα γίνει στο επόμενο λεπτό. Τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Επανεκτίμησε λοιπόν τις σχέσεις σου με αγαπημένους σου, γιατί ποτέ δε ξέρεις…
 2. Ακόμα κι αν είσαι καλός άνθρωπος, περίμενε ότι κακά πράγματα μπορούν να σου …συμβούν!!!
  Λυπηρό γεγονός ή όχι, είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ακόμα κι αν είσαι καλός άνθρωπος, άσχημα πράγματα και δυσάρεστα γεγονότα θα συμβούν στη ζωή σου. Το καλό μπορεί να έχει δύναμη και το κακό όμως έχει. Κι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Και τα κακά αλλά και τα δυσάρεστα. Συμβαίνουν γεγονότα στη ζωή μας, μόνο και μόνο για να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ώριμοι ακόμα καλύτεροι άνθρωποι.
 3. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη.
  Μη ψάχνεις τη δικαιοσύνη στη ζωή. Προσπάθησε εσύ να είσαι δίκαιος, να είσαι σωστός με εσένα πάνω απ όλα, για να μπορείς να είσαι δίκαιος και σωστός με τους άλλους. Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι στους καλύτερους ανθρώπους έρχονται τα πάντα βολικά. Πιστεύω πως στη ζωή ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Οι καλύτεροι άνθρωποι σαφώς και αξίζουν τα καλύτερα στη ζωή τους, όμως για να τα αποκτήσουν, πρέπει να παλέψουν ακόμα κι αυτοί. Να ιδρώσουν τη φανέλα, να κοπιάσουν.
  Δείτε τη ζωή με άλλο μάτι. Αφεθείτε με θετικό τρόπο σκέψης, γενναιόδωρο αυθεντικό χαμόγελο. Ευχαριστηθείτε με όλα όσα έχει η ζωή και το Σύμπαν να σας προσφέρουν. Αν θέλετε να έλκετε τα καλύτερα πρέπει να δημιουργείτε και τις κατάλληλες συνθήκες για να τα καταφέρετε. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας με θετικές σκέψεις και δηλώσεις! Είναι η πιο ουσιαστική αρχή.
 4. Μη περιμένεις να είναι οι άνθρωποι καλοί.
  Εκεί έξω υπάρχει πολύ μοναξιά. Πολύ πίκρα. Πολύ σκληροί, αγενείς και αχάριστοι άνθρωποι. Μη περιμένεις να αλλάξουν όχι μόνο απ τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά και γενικότερα!!! Όσο καλός και να είσαι μαζί τους. Για να είσαι αρεστός σε αυτούς, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου. Μη τους δίνεις περισσότερη αξία από ότι έχουν. Δώσε χρόνο και ενέργεια σε αυτούς που αποδεδειγμένα νοιάζονται για εσένα. Τους υπόλοιπους; Κράτα τους νηστικούς, κράτα τους ευτυχισμένους. Γιατί όσα πιο πολλά τους δίνεις τόσο πιο αχόρταγοι και άπληστοι γίνονται. Οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε …τελικά!!!
 5. Ποτέ δεν θα γίνουμε τέλειοι.
  Δεν είμαστε τέλειοι αλλά ατελείς ως φύση. Κανείς δεν είναι τέλειος και δε θα γίνει ποτέ. Σταμάτησε λοιπόν να αποζητάς τη τελειότητα, σε εσένα αλλά και στους άλλους. Μετέτρεψε την αδυναμία σου σε δύναμη και κάνε τη μίζερη ζωή σου πλούσια σε εμπειρίες, περνώντας περισσότερο χρόνο με ανθρώπους αξιόλογους για να γίνεις απλά καλύτερος. Ταξινόμησε τις προτεραιότητες σου.
 6. Αλλαγές θα γίνουν στη ζωή σου. Είτε το θέλεις είτε όχι. Τίποτα δεν μένει σταθερό και μόνιμο σε αυτή τη ζωή. Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις δύναμη, εξουσία και πολλά πράγματα στη ζωή που θα είναι μόνιμα… Τα έμαθες τα νέα; Η ζωή έχει πάντα άλλα …σχέδια για σένα! Συνειδητοποίησε πως η ζωή, είναι σαν το ασανσέρ, πηγαίνει πάνω – πηγαίνει κάτω τις δικές σου διαδρομές. Η ζωή μοιάζει με καρδιογράφημα. Ακολούθησε λοιπόν τις γραμμές της ζωής όπως προκύπτουν.
 7. Ανώφελα ξοδεμένος χρόνος είναι χρόνος χαμένος. Ο χρόνος έχει άλλη διάσταση! Είναι ο ίδιος άλλη διάσταση! Όταν περνάει καλά κάποιος, ο χρόνος μοιάζει να κυλάει σαν γάργαρο νερό ενώ στα δυσάρεστα, κυλάει σαδιστικά αργά. Όταν δεν διαχειριζόμαστε το χρόνο μας σωστά και τον επενδύουμε σε λάθος ανθρώπους και αδιέξοδες καταστάσεις, αυτός ο χρόνος είναι χρόνος νεκρός. Δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους μας. Δε γυρίζει ποτέ πίσω. Μία πολύ σκληρή αλήθεια που συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνουμε. Όταν κάποιος είναι στη δύση της ζωής του, ακόμα κι αν οι αναμνήσεις τον γυρίζουν πίσω, προσπαθεί να χαρεί το τώρα, το σήμερα. Τη κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο. Οργάνωσε λοιπόν από σήμερα κιόλας καλύτερα το χρόνο σου. Δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις!
 8. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Εσύ μπορεί να σχεδιάζεις τα καλύτερα για τον εαυτό σου. Για το πώς θέλεις να σε οδηγήσει η ζωή ή να οδηγηθεί η ζωή σου. Ότι κι αν σκέφτεσαι όμως, ότι κι αν κάνεις, πολλές φορές όσο φιλότιμα κι αν προσπαθείς, ενδέχεται να φτάσεις στη πηγή και νερό να μη πιεις. Άστο να συμβεί. Μάθε από αυτό. Γίνε συλλέκτης εμπειριών. Διδάξου από αυτές και γίνε καλύτερος άνθρωπος.
 9. Αυτό που είναι ανεκτίμητο είναι ο χρόνος και όχι τα χρήματα. Τα χρήματα είναι απαραίτητα δε το αρνούμαι, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικά όπως ο χρόνος. Επενδύοντας σωστά το χρόνο μας και όχι ξοδεύοντας τον ανώφελα, θα βοηθηθούμε στο να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τις κορυφές που επιθυμούμε. Τα χρήματα, είναι απλώς το μέσο του να περνάμε καλά. Ο χρόνος, είναι το μέσο για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Γιατί αυτό είναι η ευτυχία, στιγμές που όταν επαναλαμβάνονται διαρκώς, έχουν νόημα.
 10. Μη προσπαθείς να κάνεις τον καθένα ευτυχισμένο. Κανείς δε μπορεί να κάνει όλο τον κόσμο ευτυχισμένο. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ασκούν κριτική και κάποιοι άλλοι θα σε αποτρέπουν από το να κάνεις αυτά που έχεις σκοπό ή που θέλεις τόσο μα τόσο πολύ να κάνεις. Αντί λοιπόν, να προσπαθείς να κάνεις όλους τους άλλους ευχαριστημένους, πόσο μάλλον ευτυχισμένους, προσπάθησε να είσαι ευτυχισμένος εσύ ο ίδιος. Αυτοί που πραγματικά σε αγαπούν, είναι αυτοί που σε σέβονται, σε εκτιμούν και επίσης χαίρονται με τη χαρά σου και τη προσωπική σου ευτυχία. Γιατί τους ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αγαπούν πραγματικά θα τους αξιολογήσεις στην επιτυχία και στην ευτυχία σου. Πάντα έλεγα ότι η ευτυχία είναι απλά ένας άνθρωπος. Ένα όνομα.
 11. Για να ζεις άνετα πρέπει να είσαι παραγωγικός. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς σκοπό. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τη δική του αποστολή. Όλοι ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Όλοι μας έως να κλείσουμε τα μάτια μας, έχουμε ενεργό ρόλο και δράση. Μέχρι να φτάσουμε στο τέρμα της ζωής, λίγο πριν το μεγάλο μας «ταξίδι», υπάρχουν πολλά «γκολ» που πρέπει να βάλουμε. Αν θέλουμε να φάμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε τα αυγά. Αν θέλουμε η ζωή μας να έχει νόημα και να τρώμε πάντα γλυκό ψωμί, πρέπει να ανακαλύψουμε εγκαίρως το σκοπό της ζωής μας. Τι θέλουμε για παράδειγμα. Γιατί το θέλουμε και πως το θέλουμε. Τι δίνει νόημα και αξία στην ύπαρξη μας. Το να ζούμε άνετα είναι ωραίος στόχος. Το θέμα είναι, να το καταφέρουμε με τον αντίστοιχο κόπο, γιατί αυτό είναι και το τίμημα. Τίποτα δεν δίνει αξία και νόημα στη ζωή μας αν δεν είμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί. Με δύο λόγια, ανακαλύψτε τη ποίηση που κρύβεται στις δυσκολίες της ζωής. Είναι το αλατοπίπερο της…
 12. Σταμάτησε να υπάρχεις απλώς. Άρχισε να ζεις πραγματικά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να υπάρχεις απλώς και στο να ζεις πραγματικά. Ζώντας για τη ζωή, αποκτάμε εμπειρίες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τη ζωή που πραγματικά μας αξίζει. Γιατί δεν έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο. Δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση. Σταμάτησε για λίγο και αναρωτήσου, ενώ κοιτάζεις γύρω σου, δίπλα σου, στα περιβάλλοντα σου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ζούνε πραγματικά ή απλώς υπάρχουν; Άρχισε να ζεις τη ζωή για τη ζωή. Ζήσε τη ζωή. Μείνε μακριά από το να υπάρχεις απλώς και μόνο! Τι προσπαθώ να πω; Ζήσε τη κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να έμεινε λίγος καιρός για να ζήσεις. Αλήθεια, τι θα έκανες τότε; Βάλε ένταση, χρόνο, χώρο, ενέργεια, ψυχή, χρώμα, γέλιο, θετικές σκέψεις και δηλώσεις και θα δεις τη ζωή με άλλη οπτική. Θα σου φανεί ο ουρανός ξαφνικά πιο γαλανός. Θα ανακαλύψεις ότι τα λουλούδια μυρίζουν πιο έντονα. Θα ανακαλύψεις πως η ζωή έχει για εσένα ακόμα σχέδια. Ίσως μεγαλύτερα και πιο ελπιδοφόρα, από αυτά που εσύ ο ίδιος υπολόγιζες για τον εαυτό σου. Αν δεις τη ζωή από άλλη οπτική, αυτή θα σου χαρίσει απλόχερα άλλη …προοπτική.
 13. Η ευτυχία υπάρχει όταν κάνεις πράγματα για τους άλλους. Είσαι πράγματι ευχαριστημένος από τη ζωή σου; Είσαι στ’ αλήθεια ευτυχισμένος; Κάνε τη δική σου ενδοσκόπηση. Γίνε εσύ ο ίδιος, παρατηρητής του εαυτού σου και της ζωής σου και σκέψου: Ποιος σε έκανε πραγματικά ευτυχισμένο; Τι είναι αυτό που σου χάρισε τη δική σου προσωπική ευτυχία; Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαρακτήρισες τον εαυτό σου χαρούμενο και αληθινά ευτυχισμένο; Ποιες ήταν οι επιλογές που σου χάρισαν την ευτυχία; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να περνάς πραγματικά καλά; Κάνε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου και από τις απαντήσεις σου, θα καταλάβεις …πολλά!!! Ποιες πράξεις είναι αυτές που έκαναν άλλοι για εσένα, που σε στιγμάτισαν και τι πράξεις έκανες εσύ, για να προσφέρεις τη χαρά και την ευτυχία σε άλλους ανθρώπους. Όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Όλοι είμαστε στον ίδιο παρανομαστή. Όλοι έχουμε έννοιες, προβληματισμούς, ανησυχίες, αγωνία, για το μέλλον και μεταφυσικά κενά. Όλοι!!! Αλλά, αν εστιάσουμε σε αυτές τις σκληρές πραγματικά αλήθειες, γιατί η ίδια η ζωή είναι σκληρή και μας δείχνει πολλές φορές το σκληρό της πρόσωπο, εμείς οφείλουμε να την παίρνουμε όχι τόσο σοβαρά, αλλά με ευχάριστη διάθεση. Όσο σκληρή και να είναι η ζωή, κατά βάθος είναι γλυκιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*