Σε αγαπώ γιατί σε χρειάζομαι – Σε χρειάζομαι γιατί σε αγαπώ

Η Ανώριμη αγάπη λέει:Σε αγαπώ γιατί σε χρειάζομαι. Η Ώριμη αγάπη λέει:Σε χρειάζομαι γιατί σε αγαπώ

Master Del Pe

Ο no1 Μέντορας Ζωής στον κόσμο και δικός μου Δάσκαλος

Άδολη αγάπη, θα βρει κανείς στη μάνα προς το παιδί της, στο ζωάκι που περιμένει από εσένα να το φροντίσεις και σε αγαπάει για να σε αγαπάει! Αναφέρω πάντα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν καθημερινή δουλειά. Αυτή όμως ξεκινάει πάντα και πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι ο σύμμαχος και όχι ο εχθρός μας.

Πώς έχεις την απαίτηση φίλη/φίλε μου να σε αγαπήσει κάποιος που είναι εγωιστής, αυτοκαταστροφικός και με εμμονές από το παρελθόν του; Που σε θεωρεί δεδομένο προς χρήση, δεκανίκι και γέφυρα σωτηρίας; Που σε κάνει παρέα για να περνάει απλά ο καιρός; Που βολεύεται για να καλύψει επιμελώς και να μακιγιάρει με όμορφα λόγια και υποσχέσεις την ασχήμια της ψυχής του; Την αισθηματική του ανικανότητα, να σου δοθεί έτσι απλά κι ανθρώπινα, χωρίς υπερβολές και να σε αγαπήσει ως άνθρωπο χωρίς προϋποθέσεις; Πώς θέλεις ο εγωιστής να πιστέψει στη φιλία, στην άριστη συνεργασία και στον έρωτα;

Υπάρχουν σχέσεις ζωής και σχέσεις …fast food!!! Αναφέρομαι στις ανθρώπινες σχέσεις και όχι απαραίτητα ή μόνο στις ερωτικές. Όλες οι μορφές σχέσεων χρειάζονται αγώνα  και προσπάθεια εφόσον θέλουμε να έχουν διάρκεια. Για να έχουμε προοπτικές σε μία ανθρώπινη σχέση πρέπει πρώτα εμείς να δούμε τις δικές μας οπτικές και να μη μένουμε αδρανείς με την ίδια μας τη ζωή και τα όνειρα μας. Η αγάπη έχει πολλές μορφές, διαστάσεις και εντάσεις αλλά είναι όμως μία!!!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την αλήθεια και τη συνειδητοποίησή της. Μία είναι η αλήθεια πάντα! Για να γίνει λοιπόν, η ανώριμη αγάπη ώριμη και κατασταλαγμένη θέλει δουλειά, ισοτιμία και όχι μονόπλευρη προσπάθεια και δοτικότητα. Όποιος δεν το κατανοήσει έγκαιρα θα πάρει τη ζωή του λάθος, με λάθος ανθρώπους και λάθος επιλογές. Και είναι τόσο κρίμα μιας και “με την αγάπη μπορείς να αλλάξεις το κάρμα σου”! Έτσι λέω στους φίλους μου. Στις συνεδρίες μου. Στους μαθητές μου.

Μπορείς να βρεις τον εαυτό σου μέσα από τον άνθρωπό σου, τον φίλο σου, το γονιό σου, τον συνεργάτη σου. Απλά για να τα βιώσεις όλα αυτά πρέπει πρώτα να θέλεις να αλλάξεις εσένα!!!! Να ακούς αυτά που έχει να σου πει ο άλλος, να μάθεις την αξία της προσφοράς με ψυχική διάθεση και όχι από υποχρέωση. Να θέλεις να είσαι δεδομένος για τον άλλο, ρισκάροντας να σε κάνει να νιώθεις πως είσαι βαρετός γιατί είσαι πάντα εκεί γι’ αυτόν! Για μένα δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος! Σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης, αρκεί να είσαι δεδομένος εκεί που αξίζει. Εκεί που σε σέβονται, σε τιμούν και σε εκτιμούν γι αυτό που είσαι!

Πρέπει όμως φίλε μου, να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να αντιλαμβάνεσαι πως όλοι στα καλά είναι μια εκεί, καλοί, ευγενικοί και με γιορτινή συμπεριφορά. Στα δικά σου ζόρια θα δεις αν περνάει ο άλλος από τη θεωρία στη πράξη. Η αγάπη για να γίνει ώριμη λοιπόν θέλει κι αυτή το χρόνο της, ώστε να γίνει νοιάξιμο, στοργή, τρυφερότητα, καλή κουβέντα και παντοτινή γενναιόδωρη διάθεση προσφοράς. Αχ! είναι τόσα πολλά που πρέπει να κάνεις για τον άλλο και την αγάπη.

  • Μία καλή αρχή και συνάμα σοφή κίνηση είναι να αρχίσεις να αγαπάς εσένα!!!
  • Να θέλεις να γίνεις αυτό που σκέφτεσαι και γιατί όχι αυτό που ονειρεύεσαι, που πιστεύεις, που τόσο επιθυμείς!!!
  • Να μη φοβάσαι για το τι ΘΑ γίνει, αλλά για το τι μπορεί ΝΑ γίνει και να τα καταφέρεις!!!
  • Να μη φοβάσαι φίλε μου, ξεκίνα να αγαπάς!!!
  • Ξεκίνησε να είσαι ο εαυτός σου και θα δεις τι θα έλξει!!!

Θέλεις την κατάληξη; Τα καλύτερα είναι μόνο αυτά που σου αξίζουν!!! Τα καλύτερα είναι και ο δικός μου στόχος για σένα!!!! Χωρίς να σταματήσεις να αγαπάς (δεν γίνεται αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη), προχωράς διαγράφοντας τους τοξικούς ανθρώπους, τις τοξικές καταστάσεις. Είμαστε άνθρωποι και είναι λογικό κάποιες φορές να εμπιστευόμαστε τους λάθους ανθρώπους. Το θέμα είναι να κάνουμε τον σταυρό μας και να πέφτουμε για ύπνο με το μικρόβιο της συνείδησης μας χορτασμένο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*