”Θες να αλλάξεις τη ζωή σου; Άλλαξε δρομολόγιο.”

Πολλές φορές, «κολλάμε» τόσο πολύ στην ροή της καθημερινότητάς μας, την ρουτίνα μας, που πιστεύουμε πως μας είναι πραγματικά αδύνατο να ξεφύγουμε από αυτή. Την αποδεχόμαστε και δυστυχώς συμβιβαζόμαστε με αυτά που νομίζουμε πως είναι σωστά. Φοβόμαστε την αλλαγή επειδή φοβόμαστε να εμπιστευθούμε το άγνωστο.

Τι είναι όμως ο φόβος; Ανασφάλεια!!!

Κι έτσι μένουμε. Τρομοκρατούμαστε τόσο από την ιδέα του να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας και να ξεκινήσουμε μια νέα αρχή, που είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε την ευτυχία μας για τα αισθήματα της οικειότητας και της ασφάλειας. Παραμένουμε στάσιμοι, ενώ πρέπει να προχωρήσουμε.

Αν δεν είσαι ευτυχισμένος/η με το που βρίσκεσαι στην ζωή σου και το πώς είσαι- προχώρα!!!  

Δεν σου αρέσει η δουλειά σου; Αν δεν ικανοποιείσαι από αυτήν πολύ απλά …παραιτήσου!!!

Αν η δουλειά σου σε αποδυναμώνει ενεργειακώς, σε εξοντώνει σωματικά, σε αποξενώνει ψυχικά, σε εξουθενώνει συναισθηματικά και νιώθεις πως δεν εξελίσσεσαι, δεν προοδεύεις και δεν υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνεις καινούργια πράγματα- τότε παράτησέ την και βρες μια εργασία που θα σε κάνει όχι απλώς ικανοποιημένο γιατί βιοπορίζεσαι αλλά ευτυχισμένο/η. Ναι. Η ευτυχία σου είναι πιο σημαντική από το να μείνεις σε ένα μέρος όπου νιώθεις συναισθηματική, ενεργειακή μιζέρια. Στη δουλειά σου όταν είσαι σωστός επαγγελματίας δίνεις ένα κομμάτι της ψυχής σου άρα και ενέργεια, άρα πρέπει να περνάς καλά. Χαρά και εργασία θα μπορούσα να το θέσω κι έτσι!

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος/η με τους φίλους σου- άφησε τους.

Αν νιώθεις πως δεν σε επηρεάζουν θετικά, και αποτελούν μόνιμη ενεργειακή διαρροή, δηλαδή μόνο σου απορροφούν την ενέργεια- άφησε τους. Η φιλία είναι πολύ δυνατή μορφή ανθρώπινης σχέσης. Απαιτητική. Θέλει πολλή δουλειά. Θέλει ισοτιμία. Δίνεις αλλά και παίρνεις. Προστάτευσε τον εαυτό σου από τις τοξικές διαρροές αλλά και επιρροές. Να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που δονούνται στην ίδια συχνότητα με εσένα. Που είναι συμβατοί με εσένα. Να έχεις απαιτήσεις από εσένα. Να μην κάνεις εκπτώσεις στην αξία σου  και τις ηθικές σου αρχές. Δεν προορίζεσαι άλλωστε για μέτρια πράγματα αλλά να στοχεύεις στα καλύτερα, διότι οφείλεις να πιστεύεις πως αυτά σου αξίζουν! Κατά συνέπεια ακόμα και αν τους προσελκύεις, να απομακρύνεις τους μέτριους ανθρώπους. Οι καλύτεροι άνθρωποι και χαρακτήρες σου αξίζουν γιατί αυτοί θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να γίνεις εσύ ο ίδιος καλύτερος. Πνευματικά και πάνω απ’ όλα …ανθρώπινα. Γιατί; Διότι άνθρωπος είσαι. Θέλει πολλή δουλειά όμως να είσαι σωστός άνθρωπος. Ο λαός μας είναι σοφός: «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»! Μη συμβιβάζεσαι λοιπόν.

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος/η με την σχέση σου- τελείωσε την.

Ο ερωτικός σύντροφος σου δεν είναι το τελευταίο άτομο στην γη με το οποίο θα έχεις μια ρομαντική σχέση. Μια σχέση είναι κάτι πολύ παραπάνω από την ρομαντική διάσταση του έρωτα, την σαρκική έλξη, την ερωτική πράξη, τα φιλιά και τις αγκαλιές. Μια πραγματικά υγιής, ερωτική σχέση αλλάζει τον πυρήνα σου και σε κάνει να αναπτυχθείς στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αν ο σύντροφος σου σε στεναχωρεί σε μόνιμη βάση, σου μεταφέρει τοξικότητα διαρκώς με λόγια και έργα, ε τότε είναι καιρός να προχωρήσεις παρακάτω, γιατί το ταξίδι της ζωής είναι μπροστά σου και να τελειώσεις       μ’ αυτόν/ή  και την σχέση μαζί του/της. Οριστικά και αμετάκλητα! Το ταχύτερο δυνατό. Μη συμβιβάζεσαι με αυτόν/ή που στέκεται πλάι σου. Κάνουμε μία σχέση για να περνάμε καλά και όχι να δηλητηριάζουμε τους μαγνήτες του μυαλού μας και της καρδιάς μας. Η σωστή, υγιής, πετυχημένη ερωτική σχέση σε αναδεικνύει με κάθε τρόπο. Σου δίνει φτερά. Δε στέκεται εμπόδιο σε όνειρα-οράματα, δεν σου αφαιρεί τη προσωπικότητά σου. Το αντίθετο μάλιστα. Σε μεταμορφώνει σε έναν καλύτερο άνθρωπο. Δε χρειάζεσαι λοιπόν συναισθηματικές άγκυρες κι ανθρώπινα βαμπίρ. Χρειάζεσαι σύντροφο που να σε στηρίζει, να συνδημιουργεί μαζί σου και να επιθυμεί πρόθυμα μάλιστα, να καταργεί το δικό του «εγώ» προς χάριν του «εμείς».

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος/η με την πόλη σου- απλά …μετακόμισε!

Ναι, η οικειότητα, η βολή και η άνεση είναι καλά πράγματα αλλά δεν είναι και τέλεια.                         Αν δεν θες να μετακομίσεις σε μια άλλη πόλη απλώς επειδή φοβάσαι το άγνωστο, τότε πρέπει να το ξανά σκεφτείς και να πάρεις το ρίσκο. Θυμήσου πως όλα τα σπουδαία πράγματα στην ζωή σου συμβαίνουν όταν δεν βρίσκεσαι στην ζώνη ασφαλείας σου. Όταν αλλάζεις δρομολόγιο, η πορεία είναι διαφορετική το ίδιο κι η οπτική αλλά και η προοπτική. Τόλμησε να βγεις εκεί έξω και να ζήσεις την ζωή σε μια καινούργια πόλη κάνοντας μια νέα αρχή. Μία νέα εκκίνηση. Επειδή το αληθινό σπίτι είναι λιμάνι. Είναι το δικό σου ασφαλές βασίλειο, εκεί που βρίσκει ηρεμία, ισορροπία και γαλήνη η καρδιά σου, κάτι που σε οδηγεί σταδιακά στην ευτυχία και όχι εκεί που είσαι κοινωνικά ασφαλής.

Και τέλος, αν δεν είσαι ευχαριστημένος/η με το πώς βλέπεις την ζωή σου- βρες τη δύναμη & το κουράγιο να αλλάξεις την αντίληψη σου, την νοοτροπία σου. Αλλάζοντας αυτά αλλάζεις στάση ζωής και παίρνεις …άλλη πορεία!

Σταμάτησε λοιπόν  να αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μπορείς μόνο να αλλάξεις τον εαυτό σου εφόσον το επιθυμείς πραγματικά αλλά και το πώς βλέπεις τα πράγματα. Η ζωή είναι όμορφη αν την δεις έτσι. Είναι τόσο μα τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκο. Γιατί; Διότι εμείς οι άνθρωποι λόγω της ατελούς φύσης μας κάνουμε οι ίδιοι τη ζωή μας δύσκολη, παίρνοντάς την τόσο μα τόσο σοβαρά!

Η ευτυχία σου είναι αυτό που έχει σημασία για εμένα. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος/η, ξεκίνησε να κάνεις αλλαγές. Σήμερα κάνε τη πρώτη αλλαγή που μέχρι τώρα σκεφτόσουν, επιθυμούσες αλλά δεν τολμούσες! Σήμερα κιόλας! Μη στέκεσαι άλλο αδρανής. Κάνε το πρώτο σου βήμα και προχώρησε. Ή καλύτερα τρέξε και φύγε μακριά από οτιδήποτε σε πιέζει, σε καταπιέζει, σε στεναχωρεί και δεν σε αφήνει να ζήσεις τη ζωή που πραγματικά σου αξίζει. Μη παίρνεις άλλο την ζωή σου λάθος. Χρειάζεται δύναμη και κουράγιο. Βρες τη πίστη μέσα σου, τη δύναμη που κρύβεις και πίστεψε με είναι τόσο απλό να το κάνεις. Μπορείς. Στο χέρι σου είναι όλα! Εσύ και μόνο εσύ κρατάς το κλειδί του Πεπρωμένου στα χέρια σου. Με τις επιλογές σου. Είσαι οι επιλογές σου. ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι αυτό που επιθυμείς, που ονειρεύεσαι και που σου αξίζει!!! Τόλμησε.  Ζήσε για τη ζωή…

Μαρία Ζώη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*