”Τ ώ ρ α είναι η δική σου κατάλληλη χρονική στιγμή”

Θέλεις να είσαι υγιής αλλά εξακολουθείς να μιλάς για αρρώστιες και όχι για πρόληψη υγείας και άριστη φυσική κατάσταση. Κακοποιείς το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις και δηλώσεις. Κακοποιείς το σώμα σου, τον ναό της ψυχής σου και δεν έρχεται ποτέ αυτή η στιγμή που θα το γυμνάσεις και να αφουγκραστείς τις ανάγκες του. Πως; Με το να το τρέφεις σωστά και να το ξεκουράζεις όπως πρέπει. Να αναπαύεσαι δηλαδή σωστά.

Θέλεις να πετύχεις και όμως εξακολουθείς να είσαι αδρανής. Ακινητοποιημένος στο καβούκι σου,  στον μικρόκοσμο σου, στη φυλακή σου, στον καναπέ σου, στην απραξία σου και την μόνιμη αδράνεια σου. Κρίμα!!! Γιατί; Διότι η δράση φέρνει πάντα αντίδραση αλλά και …επίδραση!!!! Δρας=Αντιδράς άρα …επιδράς!!! Ο φόβος της αποτυχίας, να κατακτήσεις την επιτυχία, να ζήσεις την αλήθεια σου,      σε ακινητοποιούν. Οι κανόνες που έθεσε η ίδια η  οικογένεια σου ακόμα σε κυβερνούν, σε εξουσιάζουν και τους ακολουθείς έως σήμερα,  στην ενήλικη σου ζωή ενώ δεν το επιθυμείς πραγματικά. Σαν άγκυρες μοιάζουν αν τις αφήσεις να σε επηρεάζουν τόσο πολύ, αν εξακολουθείς να ακούς τις φωνές όσων σε τρομοκράτησαν και  σε φίμωσαν. Επιτρέπεις στο μυαλό σου να σου βάζει όρια, κι αρνείσαι πεισματικά να δεις με τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής σου και να νιώσεις τα θέλω σου! Βάζεις δηλαδή εσύ ο ίδιος τα εμπόδια στον εαυτό σου.

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου παραμένοντας  κολλημένος στο ίδιο σενάριο ζωής όμως!             Δηλαδή να επαναλαμβάνεις τις ίδιες λέξεις, τις ίδιες ιστορίες, τις ίδιες κινήσεις, τα ίδια συναισθήματα προγραμματίζοντας τον εαυτό σου να ζει στο ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά. Θέλεις να ζήσεις κάτι νέο και δεν δεσμεύεσαι, δεν το επιλέγεις γιατί πολύ απλά δεν σου το επιτρέπεις. Τι κάνεις; Επιλέγεις να κατηγορείς τις συνθήκες, τους ανθρώπους, τον Θεό, το Σύμπαν, τους άλλους, τις ίδιες τις καταστάσεις όπως διαμορφώνονται για ότι βιώνεις!

Δεν σε κατηγορώ που αντιστέκεσαι.  Αντίθετα σε κατανοώ, μα δεν σε λυπάμαι.

Δεν νοιώθω οίκτο. Άσχημη κατάσταση ο οίκτος. Ενεργειακώς τοξική. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που επιλέγουμε να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή.  Ο φόβος που είναι ανασφάλεια. Η ανασφάλεια που είναι φόβος. Πάντα υπάρχει ένα ψευδές «κέρδος» το οποίο μας εξυπηρετεί να είμαστε σε αυτό που δεν επιθυμούμε. Στο ίδιο σημείο εκκίνησης.

Παίζουμε τον ρόλο του κακόμοιρου, για να αποσπούμε ενέργεια και να τραβούμε την προσοχή των άλλων.

Μάθαμε να είμαστε στην αφάνεια και δεν μας επιτρέπουμε το  Λευκό Φως να κατακτήσει την ψυχή μας για να κατακτήσουμε εν συνεχεία την επιτυχία που επιθυμούμε και μας αξίζει. Φοβόμαστε τις αλλαγές μήπως και δεν αρέσουμε τους άλλους. Επιλέγουμε να είμαστε εξαρτημένοι από συγκεκριμένες σκέψεις και συμπεριφορές. Φοβόμαστε να παραβιάσουμε τους κανόνες που μας έθεσαν οι γονείς μας, οικεία πρόσωπα, έχοντας την αίσθηση για να μη πω την πεποίθηση ότι τους προδίδουμε. Προτιμούμε να είμαστε φιλοκατήγοροι, αντί να στραφούμε σε εμάς τους ίδιους πρώτα. Να δούμε μέσα μας κι αυτό επειδή πονάει και είναι στενάχωρο να δουλεύουμε κυρίως με τον ίδιο τον εαυτό μας!

Όμως έχεις την δύναμη της επιλογής. Γιατί; Διότι είσαι οι επιλογές σου!!! Αφομοίωσε τ ώ ρ α  την σκέψη πως είσαι ικανός, μοναδικός, συγκλονιστικά …απεριόριστος σε ικανότητες και δυνατότητες. Αποκάλυψε και ζήσε το δυναμικό ενεργειακό σου πλέγμα! Τη δυναμική του πνευματικού και ανώτερου εαυτού σου. Ονειρέψου αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσες αδύνατο. Τόλμησε να σκεφτείς διαφορετικά. Τόλμησε!!! Μπορείς!!!

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να επιλέξεις. Να ξεκινήσεις τη σκληρή δουλειά από …εσένα πρώτα! Να βρεις τη δύναμη και το κουράγιο να προχωρήσεις, να αδιαφορήσεις, να παρακάμψεις, να αψηφήσεις, για να μπορέσεις επιτέλους να …λάμψεις! Μην περιμένεις να έρθει η σωστή στιγμή για να το κάνεις επειδή μπορεί και να μην έρθει ποτέ κι αυτό γιατί δεν θα νιώθεις ποτέ έτοιμος. Ποτέ βέβαια δεν είναι αργά για να γίνει το σωστό. Αυτό που επιθυμείς! Ποια είναι η σωστή στιγμή; Η σωστή στιγμή είναι …τ ώ ρ α επειδή πιστεύεις σε εσένα και την αξία σου. Επειδή δεν σε νοιάζει να εκτεθείς στα μάτια των άλλων, να τσαλακωθεί η εικόνα σου αν χρειαστεί, και δεν έχεις να λογοδοτήσεις πουθενά παρά μόνο στον εαυτό σου! Αυτόν πρέπει να μάθεις να αγαπάς και αυτός πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα!

Σήμερα είναι η ημέρα και τ ώ ρ α είναι η στιγμή. Η νίκη σου είναι η πορεία σου, το δρομολόγιο σου,  το μονοπάτι σου, το κάθε μικρό σου βήμα.

Σε περιμένω στο τέλος του δρόμου, στο τέλος της διαδρομής δικέ μου Πρωταθλητή! Γιατί;              Διότι ήδη πιστεύω σε εσένα περισσότερο ίσως απ ότι πιστεύεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου… Θα στο αποκαλύψω το δικό μου μυστικό. Τη δική μου φράση ζωής που προέκυψε από την έως τώρα ζωή μου και πορεία μου: «Άλλοι τολμούν και άλλοι δεν ξέρουν πως μπορούν να τολμήσουν»!!!

Μαρία Ζώη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*